Guvernul din Myanmar pregătește lansarea unei monede digitale

Forțele armate din Myanmar, care dețin controlul asupra guvernului de când au reținut forțat mulți lideri aleși în 2021, intenționează să lanseze o monedă digitală pentru a ajuta economia locală.

Potrivit unui raport Bloomberg, generalul-maior Zaw Min Tun a spus că lansarea unei monede digitale „ar ajuta la îmbunătățirea activităților financiare în Myanmar”, dar până acum oficialii militari au fost nehotărâți dacă să folosească cryptomonede existente sau să lanseze una proprie. Tun, șeful „Echipei de informații despre știri adevărate” a guvernului militar, acționează ca purtător de cuvânt al armatei din Myanmar.

Moneda digitală are ca scop sprijinirea plăților în Myanmar, precum și îmbunătățirea economiei. Potrivit unui raport din 25 ianuarie, Banca Mondială a estimat că economia țării va crește cu doar 1% până în septembrie 2022 din cauza efectelor pandemiei și a răsturnării guvernului civil. Se pare că creșterea economiei a fost „cu aproximativ 30% mai mică decât ar fi fost în absența COVID-19 și a loviturii de stat din februarie 2021”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.