Schimbări. Se reduce lățimea benzilor de circulație !

Ministerul Transporturilor a venit cu un nou proiect prin care își propune să reducă lățimea benzilor de circulație, pe anumite sectoare de drum național, de la 3,50 metri până la minimum 3 metri, cu scopul reducerii vitezei de circulație.

În cazuri excepționale, pentru drumurile naționale existente și proiectate, cu acordul Administratorului rețelei de drumuri, din motive de sporire a siguranței circulației în zona intersecțiilor, a trecerilor de pietoni, pe drumurile existente cu 4 benzi de circulație, în zona punctelor periculoase etc., se poate reduce lățimea benzii de circulație de la 3.50 m până la minimum 3.00 m, inclusiv lățimea marcajelor, prevăzându-se măsuri compensatorii corespunzătoare, după caz”, se menționează în propunere.

Amintim că reducerea lățimii benzii de circulație a fost testată pe DN2/ E85, la ieșirea din București, între Sinești și Movilița, pe o lungime de aproximativ 9 kilometri. În această zonă se produceau frecvent accidente rutiere. De la reducerea lățimii benzii de circulație, pe respectivul segment nu s-a mai înregistrat niciun accident rutier grav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.