Viata unei satmarence, salvata in mod miraculos. Ce spun medicii ?

O femeie de 58 de ani din Satu Mare a primit un rinichi. Era singura ei speranță la o viață normală, titreaza jurnalistii de la www.stirileprotv.ro

Și un bărbat din Timiș, care făcea de mai mult timp dializă, a primit vestea că e compatibil pentru transplant renal. Ambele intervenții au fost făcute de o chipă de medici de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, după ce familia unui pacient decedat, din Oradea, a făcut un gest nobil: și-a dat acordul pentru donarea organelor.

Vineri noapte, un accident cardio-vascular a curmat viața unui bărbat de 68 de ani din Oradea. Deși erau copleșite de durere, rudele s-au gândit la alți semeni în suferință. Prin gestul lor au oferit o șansă unor oameni care așteptau de ani de zile un organ cu ajutorul caruia să poată duce o viață normală. De la bărbatul decedat au fost prelevate trei organe: ficatul și cei doi rinichi.

Dan Alin Pop, medic specialist urolog:La prelevare am participat cinci medici, împreună cu echipa anestezică de la Oradea, doi fiind veniți de la București pentru prelevarea hepatică și noi am mers trei de la Cluj pentru prelevarea renală”.

Rinichii au ajuns la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și au salvat viața a doi bolnavi: o femeie din Satu Mare, care făcea dializă de mai bine de cinci ani, și un bărbat din Timiș. Ambele intervenții au fost un succes, iar acum pacienți sunt ținuți sub supraveghere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.