Satmareni trimisi in judecata de DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, la data faptelor președinte, respectiv secretar al unei asociații de crescători de animale, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2016, inculpatul, președinte al unei asociații de crescători de animale din județul Satu Mare, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false (declarații, centralizatoare, etc.) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață.

Prin aceste demersuri, asociația condusă de cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.170.683 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.