Alexandru Rafila, despre Certificatul verde: Devine obligatoriu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit miercuri cu o serie de precizări importante privind certificatul verde COVID în România. Cu toate că în ultimele zile erau discuții că nu mai este la fel de eficient, documentul va fi adoptat ‘într-un timp foarte scurt’. Membrul Executivului spune că mai sunt doar câteva avize de luat și apoi merge spre vot.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul digital COVID, necesar pentru traversarea frontierei de stat a României.

În cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a a transmis ministrul.

Anunțul a fost făcut în şedinţa de Guvern de miercuri, 2 februarie, acolo unde s-a discutat despre Certificatul verde.

Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi aici sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene, condiţiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.