Femeile în Poker. Abilitățile pe care le pot deprinde din acest joc pentru a-și asigura progresul în carieră!

De-a lungul istoriei, a fost destul de vizibil faptul că femeile nu s-au putut bucura de aceleași drepturi și avantaje, în special în domeniul profesional. Nu doar că există un decalaj salarial între bărbați și femei în majoritatea țărilor, însă, în multe locuri, femeilor le este refuzată și șansa de a urma o carieră.

Din fericire, în prezent lucrurile încep să se schimbe iar femeilor li se deschid tot mai multe uși. Acum, femeile au acces și în domenii de muncă dominate în mod tradițional de bărbați și chiar se descurcă de minune, câștigând aprecierea și admirația acestora.

Însă, dacă ne uităm la statistici, este încă mult mai puțin probabil ca o femeie să atingă cu ușurință o poziție de CEO decât ar fi pentru un bărbat. De asemenea, bărbații domină în continuare lumea afacerilor.

Totuși, acest lucru poate fi schimbat, iar una dintre modalitățile prin care se poate reconfigura această dinamică este una de-a dreptul surprinzătoare – pokerul. Pokerul este un joc de abilități și este nevoie de multă pricepere analitică pentru a fi stăpânit. În unele privințe, acest joc implică un raționament și o gestionare a emoțiilor atât de atent calculate, încât se aseamănă izbitor cu lumea afacerilor.

Nu mai mult de 10% dintre jucătorii de poker din lume sunt femei. În ciuda procentului mic, femeile au totuși un avantaj aparte când vine vorba de pasiunea pentru jocuri cu bani oferite de cazinouri – acestea nu joacă doar pentru câștig, ci și pentru a-și dovedi aptitudinile în fața bărbaților, aspect care le motivează să devină mai bune și pe plan profesional, slefuindu-și în special abilitățile de gândire critică.

Iată de ce femeile apelează la poker pentru un impuls în carieră.

Pokerul îmbunătățește procesul decizional

Pokerul este un joc care testează atât răbdarea, cât și disciplina. La fel ca în afaceri, nici în poker nu este deloc în favoarea ta să îți pierzi capaciatea de a gândi la rece. De aceea, pokerul este o modalitate excelentă pentru femei, nu doar de a-și îmbunătăți gândirea logică, ci și de a-și spori răbdarea de care au nevoie, în calitate dei femeie, în afaceri. Timingul este, de asemenea, comun în lumea pokerului și a afacerilor, ambele ajutând femeile să își dezvolte capacitatea de a gândi obiectiv în orice situație,

Pokerul sporește încrederea

A fi femeie în lumea afacerilor înseamnă că ai nevoie de o cantitate extraordinară de încredere. Multe femei spun că au dificultăți în a vorbi în cadrul întâlnirilor sau se simt adesea incomode de faptul că sunt privite când încearcă să vorbească. Acest lucru se întâmplă foarte des și în timpul jocului de poker.

Deoarece pokerul este un joc atât psihologic, cât și al abilităților, este nevoie de mult curaj pentru a vorbi la mesele de poker. Practicând pokerul în mod regulat, femeile au mai multe șanse să își învingă timiditatea și să dezvolte încrederea de sine de care au nevoie pentru a avea succes în cariera lor.

Pokerul ajută la dezvoltarea gândirii critice

Acesta este un joc destul de explicit, aspect care stimulează dezvoltarea gândirii critice. Pokerul, după cum știți cu toții, este un joc de îndemânare, sincronizare și psihanaliza. Toate acestea sunt, de asemenea, cruciale atunci când vine vorba de afaceri și marketing. Jucând poker în mod regulat, creierul tău devine semnificativ mai atent la detalii și mai obiectiv și dezvoltă o mai bună rapiditate de gândire. A fi bun la poker necesită multă gândire critică și, prin urmare, este una dintre cele mai bune modalități prin care femeile își pot exersa diferite abilități necesare avansării în carieră.

Pokerul îți antrenează memoria

Dacă știi ceva despre lumea afacerilor, cu siguranță știi că succesul de care te vei bucura este direct proporțional cu rețeaua de relații pe care ți-o formezi. Studiile arată că femeile sunt mai reticente în a aborda oameni necunoscuți și de obicei formează relații profesionale de o calitate mai slabă decât bărbați, însă atunci când joci poker, mai ales într-un club sau într-un cadru de grup, chiar dacă este online, îți sporește încrederea în capacitatea de a te apropia de alți oameni și te face mai atent la reacțiile și mișcările celor din jurul tău.

Dacă ai avut ocazia ca de-a lungul experienței tale de joc să stai constant la masă alături de oameni noi, atunci acest aspect te va ajuta și în afaceri și îți va asigura doza de dezinvoltură necesară. Pokerul este o modalitate uimitoare de a învăța să faci rețele și să îți ții oamenii aproape. Este un joc pe care e musai să îl joci cu alte persoane, deci, în esența sa, este social. Așa că te ajută să treci peste anxietatea socială și teama de a aborda necunoscuți mai bine decât orice alt hobby.

Pokerul dezvoltă abilități de gestionare a riscurilor

La fel ca orice alt joc de cazinou, pokerul vine cu o mulțime de riscuri. Cât de mult pariezi și felul în care te descurci cu o mână proastă este determinat de cât de bine poți gestiona stresul și cât de eficient îți poți asuma riscuri calculate. Deci, împreună cu încrederea, ajută și la dezvoltarea abilităților de gestionare a riscurilor care ar putea să nu fi fost punctul tău forte înainte.

Lumea afacerilor are o mulțime de riscuri, însă pokerul te va ajuta să îți păstrezi calmul chiar și atunci când te simți sub presiune. De asemenea, vei putea determina destul de ușor cât de multe riscuri îți poți asuma. Este unul dintre cele mai bune rezultate ale deprinderii artei pokerului atunci când îți propui să devii femeie de afaceri.

Concluzie

După cum putem vedea, pokerul este una dintre cele mai bune modalități de a ieși din zona de confort și de a prinde curaj în carieră. Acesta este motivul pentru care multe femei aleg pokerul ca mijloc de îmbunătățire a încrederii de sine și pentru a-și duce abilitățile de luare a deciziilor la un alt nivel. Dacă ești femeie și activezi în domeniul afacerilor, sau în oricare altul similar, de asemenea, atunci pokerul este discipolul tău ideal, pentru a atinge progresul profesional mult râvnit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.