Peste 1.000 pachete cu țigări descoperite de polițiștii de frontieră sătmăreni

Sâmbătă, 29 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au oprit pentru control, în localitatea Botiz, un autoturism înmatriculat în România, condus de către un cetățean în vârstă de 39 de ani, din județul Satu Mare.

Având suspiciuni că acesta ar transporta bunuri accizabile, polițiștii de frontieră au condus mașina și pe șoferul acesteia la sediul STPF Satu Mare. În urma unui control amănunțit efectuat asupra mașinii, au fost descoperite, ascunse în locașuri special amenajate, 800 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 9.360 de lei.

În cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, în jurul orei 18.00, tot polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat, pe o stradă din comuna Odoreu, o femeie în vârstă de 63 de ani, asupra căreia au fost descoperite 205 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free. Pentru marfa în valoare de aproape 2.400 de lei, femeia nu a putut prezenta documente justificative, așa încât polițiștii de frontieră au ridicat țigările în vederea confiscării.

În ambele cazuri persoanele sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile în consecință.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.