Gustările dintre mese. Îngrașă sau nu ?

Nutritionista Mihaela Bilic a demontat un alt mit referitor la gustările dintre mese: dacă sunt sau nu benefice pentru organismul nostru și ce anume ar trebuie să mâncăm între mesele principale ale zilei.

Aceasta a explicat că la ora 16/17 după-amiaza are loc o mică descărcare de insulină în corpul nostru ce poate declanșa o ușoară hipoglicemie și așa apare pofta de ceva dulce, ce poate fi satisfăcută cu un biscuite de casă.

În țările cu educație alimentară solidă nu mai există dubii: adulții consumă maximum 3 mese principale pe zi. E adevărat că în cazul copiilor activi și fără rezerve de grăsime se mai impune o gustare între mese- e nevoie de un plus de „combustibil” care să susțină efortul fizic.

Dacă analizăm funcționarea organismului constatăm că la ora 16.00-17.00 are loc o mică descărcare de insulină ce poate declanșa o ușoară hipoglicemie și poftă de dulce. Tradițiile culinare ne confirmă nevoia unei gustări de după-amiază, ceaiul de la ora 5.00 fiind cea mai clară dovadă. Însă atenție, acest obicei era rezervat aristocrației și avea ca obiectiv socializarea în jurul unui ceai și al unui fursec”, a spus nutriționista.

Silueta nu are de suferit dacă punem accentul pe produse MINI, frumos prezentate și diversificate. Iar dacă ceaiul de la ora 5.00 a fost prea consistent, la masa de seară va trebui să ne mulțumim cu o supă sau cu un iaurt.

Ce merită reținut din această situație? Faptul că instinctul nostru caută starea de bine, iar mâncarea are incontestabil rolul de a ne liniști. Dacă avem de ales între siluetă și echilibrul psihic, Natura ne va încuraja să obținem buna dispoziție chiar cu prețul câtorva kilograme în plus. Dacă vă simțiți obosiți, deprimați și v-ați pierdut încrederea și optimismul, aveți “dezlegare” să apelați la o gustare! Savurați fiecare înghițitură și, dacă se poate, bucurați-vă de ea împreună cu prietenii…”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.