„Ziua Internațională a Cititului Împreună” va fi marcata și la Biblioteca Judeteana Satu Mare

Pentru al cincilea an consecutiv, Biblioteca Județeană Satu Mare marchează „Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI”, un eveniment global de promovare și încurajare a lecturii, printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitați să participe toți copiii de vârstă preșcolară dar și clase de elevi din ciclul primar.

Sesiunile de lecturi se vor derula miercuri, 2 februarie, online, prin intermediul platformei ZOOM, în intervalul 09:30 –11:00 și vor avea o întindere de o jumătate de oră, fiecare. Intervalul orar cuprins între 09:30 și 10:00 va fi alocat grupurilor de preșcolari, iar ultimele două sesiuni, cuprinse în intervalul orar 10:00–11:00, sunt rezervate elevilor din ciclul primar.

În acest an, ZICI va fi despre povești citite și povești împărtășite. Prin povești citite împreună promovăm lectura, iar prin povești împărtășite, care vin din experiența participanților, construim comunități. Participanții vor fi invitați să-și cunoască mai bine originile, familia și să împărtășească în grupul de poveste istorisiri adevărate. Tema ediției din acest an este „Povestea”, astfel că sunt create toate premisele ca atât povestitorii cât și audiența să se bucure de puterea poveștilor citite împreună.

Bibliotecarii sătmăreni pregătesc cele mai frumoase povești pentru un „ZICI de poveste”, fiind un prilej deosebit de a-i aduce împreună pe cei care iubesc cărțile și de a insufla dragostea pentru lectură celor ce încă nu au descoperit puterea cititului. A citi împreună în această zi înseamnă că o carte bine aleasă este citită cu voce tare pentru mai mulți ascultători.

Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.

Cadrele didactice care doresc să se alăture acestui eveniment cu grupe de copii ori clase de elevi, sunt invitate să să-și anunțe intenția de participare și intervalul orar ales la adresa de email a Bibliotecii Județene Satu Mare, bibliotecasatumare@yahoo.com, urmând să fie contactate de către organizatori în vederea stabilirii detaliilor de conectare la platforma ZOOM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.