Serinus Energy anunță 1.000 de zile de operațiuni fără accidente. Ce spune compania despre sondele din Satu Mare ?

Blue and yellow pump jack above an oil well surrounded by electricity poles and protected with a fence, in bright daylight, in Summer, near Mol gas station – Ploiesti city, Romania.

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, a înregistrat 1.000 de zile de operațiuni continue fără accidente la proiectul din România, titreaza jurnalistii de la www.profit.ro

Serinus operează patru sonde comerciale în Satu Mare (Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-8). „Serinus Energy este mândră să anunțe că proiectul de gaze de la Moftinu, în România, a ajuns la 1.000 de zile de funcționare continuă fără accidente. Consiliul de Administrație și conducerea companiei felicită echipa românească pentru atingerea acestei borne”, este mesajul companiei.

Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României. Compania poloneză a lansat producția comercială pe piața locală în prima parte a anului 2019.

În iulie anul trecut, compania a finalizat lucrările de foraj la cea de a cincea sondă, Sâncrai-1, compania anunțând atunci că a descoperit un nou câmp de gaz, similar celui de la Moftinu. Sonda urma să fie pregătită pentru lansarea operațiunilor comerciale, însă programul de testare derulat înaintea finalizării lucrărilor nu a reușit să înregistreze flux de gaze în zonele selectate, astfel că lucrările au fost suspendate „în așteptarea unor studii tehnice suplimentare”.

Compania a lansat recent procedurile pentru obținerea permiselor privind un nou program de achiziție seismică 2D în Satu Mare, în vederea forării a până la trei noi sonde adiacente câmpului de la Moftinu. Programul de foraj este estimat să înceapă în ultima parte a anului.

Sursa: www.profit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.