Sarea, ingredientul cu o mie de utilizări

Sea salt on wooden spoon

Sarea poate fi utilă pentru păstrarea unor alimente. Se știe că, din cele mai vechi timpuri, sarea era folosită pentru conservare.

Se poate folosi pentru a încetini îmbătrânirea merelor. Aceste fructe, de fapt, tind să se înnegrească și, ulterior, putrezesc. Pentru a încetini acest proces, se pregătește o soluție de apă rece sărată. Puneți merele în această apă sărată pentru aproximativ zece minute și apoi le clătiți bine. Acest proces se poate face și cu felii deja taiate, care în general devin maronii într-un timp foarte scurt. În acest fel vom prelungi durata de viață a fructelor.

Sarea ajută la răcirea băuturilor. De fapt, dacă este pusă într-o găleată cu gheață, sticla cu băutură se va răci mai repede. Dacă, de exemplu, avem o găleată cu gheață și adăugăm un praf de sare: punem sticla înauntru și se va raci mai repede. Gheața, însă, se va topi mai devreme.

Sarea îndepărtează petele de pe cești. Adesea atunci când consumăm băuturi precum ceai sau cafea riscăm să lăsăm pete care se curăță foarte greu. Pentru a le îndepărta în mod natural și fără a folosi substanțe chimice, luați puțină sare, puneți-o pe o cârpă umedă și frecați energic zonele pătate ale ceștii. Veți vedea că petele vor dispărea foarte repede.

În cele din urmă, sare ne poate ajuta foarte mult să eliminăm mirosurile de ceapă și usturoi de pe mâini. Doar amestecați-o cu puțin suc de lămâie și spălați-vă mâinile în această soluție. De asemenea, sarea are capacitatea de a desfunda scurgerea chiuvetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.