Un satmarean, cadru didactic la Facultatea de Litere din Baia Mare, a decedat

Facultatea de Litere din Baia Mare a mai pierdut un cadru didactic. Este vorba despre lect. univ. dr. Viorel Rogoz, originar din judetul Satu Mare.

Colectivul Domeniului Studii Culturale din cadrul Facultății de Litere din Centrul Universitar Nord din Baia Mare a făcut anunțul despre trecerea în neființă a celui care a fost lector universitar doctor Viorel Rogoz.

Un etnolog, un profesor și un cercetător de înaltă ţinută profesională şi intelectuală, îmbinând cunoştinţele teoretice cu cele practice. Un coleg de înaltă ținută morală; un om deosebit, cumpătat și înțelept” este mesajul conducerii facultatii.

Viorel Rogoz s-a născut în Giurtelec, judetul Satu Mare, în 24 iulie, 1950.

Satul natal a constituit locul de pornire al cercetărilor sale de teren, mai apoi întreaga Țară a Codrului a bătut-o cu pasul și a cules numeroase informații de o deosebită valoare, care au stat la baza volumelor, studiilor și articolelor publicate, a conferințelor susținute cu diferite ocazii, dar și a cursurilor coordonate în cadrul Facultății de Litere din cadrul Universității de Nord, devenită Centrul Universitar Nord din Baia Mare, unde a fost lector începând cu anul 1992.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.