Doliu in cultura satmareana !

Prim concert-maestrul simfonicului Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, dr. Danil Raceu a decedat.Nu găsim cuvintele potrivite prin care să putem descrie golul lăsat în sufletul muzicienilor și al oamenilor de cultură din oraș prin trecerea bruscă și prematură in neființă” este mesajul instrumentistilor Filarmonicii.

Dr. Danil-Ioan Răceu a început studiul viorii la vârsta de 5 ani, tatăl său fiind cel care l-a îndrumat pe acest drum. În perioada 1982-1989 a fost profesor de vioară la Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare unde a avut rezultate remarcabile fiind recompensat pentru munca lui cu Diplomă de Excelență pentru rezultate deosebite în activitatea de performanță cu elevii.

Din martie 2020, a fost conferențiar universitar la Facultatea de Arte a Universității Oradea, la catedra de vioară. Între anii 1990-2021 a îndeplinit funcția de prim concert-maestru al orchestrei Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare pe care a și dirijat-o de nenumărate ori și alături de care a participat la numeroase turnee internaţionale având privilegiul să cânte pe scene importante ale lumii, împreună cu muzicieni valoroşi, sub bagheta unor dirijori consacraţi.

În anul 2010 a obținut titlul de doctor în interpretare muzicală, iar în anul 2014 în cadrul Festivalului Național „Remember Enescu” i s-a acordat Diplomă de Merit.

Mulțumin pentru clipele frumoase în care ai condus orchestra noastră și ne-ai fost aproape. Dumnezeu să te odihnească în pace!” este mesajul conducerii Filarmonicii Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.