Lista tarilor cu risc epidemiologic, actualizata

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

În zona roșie se află Cipru, Franța, Danemarca, Italia, iar în zona galbenă au intrat India, Rusia, Ucraina, Belarus, Arabia Saudită.

Clasificarea țărilor/teritoriilor în zone de risc epidemiologic se realizează în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, după cum urmează:

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3;

c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3. (4) Clasificarea prevăzută la alin. (3) se aprobă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publică în Monitorul Oficial al României precum și pe site ul insp.gov.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.