Când se vor ridica restrictiile anti-Covid ? Ce spune Arafat ?

Raed Arafat a explicat public că ridicarea restricțiilor anti-COVID-19 ar reprezenta un risc major pentru populație și pentru sistemul medical pentru că acum „ne aflăm pe o pantă ascendentă cu un număr tot mai mare de cazuri”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a informat public că autoritățile române nu vor îndepărta restricțiile anti-COVID-19 prea curând. Acesta a explicat că, momentan, trebuie să „rămânem foarte precauți.”

Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact. Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă.

E clar că ne aflăm pe o pantă ascendentă cu un număr tot mai mare de cazuri, dar cu o proporție scăzută a cazurilor severe. Nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări”, a spus Raed Arafat.

Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact”, a adăugat Valeriu Gheorghiță, coordonatorului campaniei de vaccinare din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.