Ce contine, de fapt, pateul de pasare ?

O nouă alertă alimentară din partea asociaţiei InfoCons! De data aceasta, specialiştii atrag atenţia asupra pericolelor din pateul de pasăre.

Au fost analizate 37 de produse, provenind de la diverşi producători şi distribuitori. Rezultatele sunt mai mult decât îngrijorătoare.

Din păcate, ficatul de pasăre se regăseşte într-o proporţie mult prea mică în aceste produse. Mai exact, ficatul de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție.

În cazul a 40,54% din produsele analizate, ingredientul principal trecut pe etichetă era apa. Ficatul de pasăre apare ca prim ingredient în cazul a 56,76% dintre produse. 2,70% dintre produse au în compoziție ca prim ingredient alt tip de carne.

O altă problemă gravă sesizată de specialiştii InfoCons a fost cea a prezenţei E-urilor în pateurile de pasăre. 64,86% din produsele analizate aveau în compoziţie astfel de aditivi alimentari.

Şi cantităţile de grăsimi, zaharuri sau sare au fost, de multe ori, mult mai mari decât cele recomandate pentru o alimentaţie echilibrată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.