Noi schimbări pentru elevi ! Profesorii vor să modifice orele on-line !

Aproximativ 68% dintre profesorii din mediul rural spun că îmbunătățirea abilităților digitale este principalul lor beneficiu în contextul desfășurării multor ore on-line din cauza pandemiei, conform unui sondaj desfășurat de World Vision România și Fundația Vodafone România.

Principalele dificultăți întâmpinate de profesori în realizarea de conținut digital au fost: timpul necesar creării unei lecții digitale (68%), lipsa informațiilor legate de aplicațiile pe care le pot folosi pentru a crea conținut (30%), lipsa de motivație după multe ore desfășurate online (29%), lipsa unor modele de lecții din care să se inspire (26%) și lipsa cunoștințelor de tehnologie (23%).

În acest context, profesorii incluși în programul „Școala din valiză”, derulat de World Vision România și Fundația Vodafone România, cu scopul de a crește abilitățile digitale ale profesorilor și elevilor din mediul rural, învață timp de patru luni să folosească Moodle – cel mai utilizat sistem de management educațional la nivel mondial și platforma pe care este bazat programul „Școala din valiză”.

Profesorii sunt instruiți cum să creeze cursuri, conținut interactiv de tip carte/ lecție/ Wiki, cum să gestioneze conținutul creat sau cum să utilizeze H5P pentru crearea de conținut. La fiecare sesiune, profesorii pregătesc lecții practice aplicând funcționalitățile predate.

Conținutul digital poate fi utilizat în timpul predării offline, când orele se desfășoară la scoala, dar și în timpul orelor online, când elevii învață de acasă. Programul se derulează până în aprilie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.