Greșeala majoră făcută de șoferi iarna. NU mai face așa ceva

O greșeală majoră pe care o fac oamenii iarna este să conducă mașina pe ninsoare, gheaţă sau polei exact ca vara, riscând să provoace un accident.

Majoritatea șoferilor se bazează doar pe experienţa lor în sezonul rece, ignorând câteva reguli stricte pe care oricine trebuie să le respecte pentru a se deplasa în siguranţă cu autovehiculul.

Dacă decupăm sistemele electronice, precum ABS-ul şi ESP-ul, riscăm să nu mai putem frâna în siguranţă atunci când carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei. Pe scurt, masina noastră se transformă într-o sanie, producându-se astfel grave accidente de circulaţie.

De asemenea, trebuie să avem grijă să nu frânăm brusc. Înțelept este să folosim frâna de motor când avem ocazia, pentru că așa maşina îşi va menţine aderenţa şi stabilitatea şi putem frâna în siguranţă.

Dacă distanța dintre autovehicule este mică, există şanse mari să lovim maşina din faţa noastră atunci când şoferul frânează brusc, scenariu des întâlnit iarna.

Un sfat util este să păstraţi o distanţă de siguranţă, astfel încât să evitaţi incidentele nedorite din trafic.

Când pe carosabil se formează gheaţă sau polei, este interzis să bruscăm volanul pentru că maşina va intra într-un derapaj necontrolat şi riscăm să provocăm un accident rutier.

De aceea, autoritățile rutiere ne recomandă să reducem viteza dacă şoseaua este acoperită de zapada sau gheaţă ca să nu fim nevoiți să bruscăm volanul.

Așa cum am spus anterior, atenția în trafic este extrem de importantă. Ochii și urechile noastre trebuie să fie ațintite la tot ce ne înconjoară. De exemplu, dacă observăm că semaforul este roşu, putem frâna din timp pentru a evita o posibilă tamponare cu maşina din faţa noastră.

La fel trebuie să facem când ne apropiem de o trecere de pietoni, fiind, totodată, atenţi la ce se întâmplă pe celălalt sens de circulaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.