Top-ul telefoanelor care emit cele mai mari radiații

Biroul federal german pentru protecția împotriva radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) are o baza de date cuprinzătoare cu smartphone-uri – noi și vechi – și nivelul de radiații pe care le emit.

Conform criteriilor stabilite pentru acest grafic, smartphone-ul actual care creează cel mai mare nivel de radiații este Motorola Edge. În timp ce telefoanele premium, precum iPhone 7 și iPhone 8, au fost aproape de vârful acestei liste în trecut, cele mai recente telefoane mobile de la Apple au un nivel mai scăzut de SAR, ceea ce le scoate de pe această listă.

Pe locul doi găsim modelul Axon 11 5G de la ZTE, cu o rată de absorbție specifică de 1,59 watt pe kilogram. One Plus 6T este al treilea telefon care emite cele mai multe radiații (1,55 watt pe kilogram).

Mai există în top telefoane Sony, Google și Oppo.

În România și în alte țări din Uniunea Europeană, limita maxima admisă de radiații pe care un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/kg per 10 g de țesut, valoare exprimată de obicei sub forma SAR 2.0. Toate dispozitivele mobile care se vând pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să se încadreze în această limită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.