Satmareanul Valer Blidar, Astra Vagoane: „Intenționez să fac investiții în achiziția unor roboți industriali”

Omul de afaceri Valer Blidar, originar din comuna satmareana Homorod, care controlează atât compania feroviară cât şi fabrica de material rulant Astra Vagoane Călători Arad, intenționează sa investească în roboti industriali. „Anul acesta cifra de afaceri va crește cu circa 200% față de anul trecut”, spune Blidar.

Intenționez să fac investiții în achiziția unor roboți industriali, în vederea creșterii productivității muncii. Din nefericire, nimeni nu ne sprijină. Firmele românești în general au nevoie de investiții pentru dezvoltare, dar nu există niciun program de susținere promovat de stat. Anumite programe finanțate din fonduri UE, ori de stat nerambursabile fie nu pot fi accesate, fie sunt canalizate în domenii colaterale, fără nicio relevanță economică reală. Nu acesta este modul în care firmele ar trebui sprijinite. Noi avem nevoie de credite pentru dezvoltare pe termen mediu și lung. Aici ar trebui să intervină statul și să ne susțină cu garanții de stat pentru dezvoltare. Altfel nu avem nicio șansă în a ne concura cu firmele din țările dezvoltate.

Anul acesta cifra de afaceri va crește cu circa 200% față de anul trecut” a declarat Valer Blidar pentru jurnalistii de la www.capital.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.