Alexandru Rafila: Nu mai văd urgența Certificatului verde la locul de munca

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat ca că în plin val 5 al pandemiei, Certificatul verde la locul de munca nu mai este o urgență, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

Nu este o victimă (a politicului, n.r.). Este o chestiune care nu a fost asumată politic. Pentru mine, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost această pasare permanentă a responsabilității: cine e de vină pentru această situație legată de neadoptarea unei forme a certificatului verde – sau certificatului COVID”, a spus Rafila.

Întrebat dacă acum mai vede utilitatea și urgența certificatului verde, Rafila a răspuns: „Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.