Sărbătoare la Teatrul de Nord. Lansare de carte si spectacol

Cu prilejul aniversării a 130 de ani de la inaugurarea clădirii de spectacol, Teatrul de Nord organizează un eveniment special în Ziua Culturii Române.

Fundația Culturală „Camil Petrescu” și revista „Teatrul azi” sunt invitate să prezinte publicului iubitor de teatru și carte seria „Galeria Teatrului Românesc”, precum și cea mai recentă apariție din cadrul acesteia: „La vorbă cu Vlad Mugur”, o antologie teatrologică în trei părți, de Florica Ichim.

Seria „Galeria Teatrului Românesc” este cea mai veche și consistentă colecție de profil din țară. Editată de Fundația Culturală „Camil Petrescu“ ca supliment al revistei „Teatrul azi”, încă de la începuturile organizației, în prezent, însumează zeci de volume ale căror eroi sunt artiști de valoare ai teatrului românesc. Tripticul „La vorbă cu Vlad Mugur”, îngrijit de criticul de teatru Florica Ichim, este o mărturie de recunoştinţă, admiraţie, onestă prietenie şi sinceră dragoste a persoanelor ale căror destine s-au intersectat – pe scenă, în sala de teatru şi în viaţă – cu personalitatea fermecătoare a lui Vlad Mugur.

Lansarea de carte este programată sâmbătă 15 ianuarie, la ora 17.00, în Sala Studio.

Din partea Fundației Culturale „Camil Petrescu” vor fi prezenți Irina Zlotea și Octavian Szalad, redactori la revista „Teatrul azi”.

Al doilea eveniment al zilei va avea loc de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului de Nord. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a fost invitat la Satu Mare cu spectacolul „Orașul cu fete sărace”, după nuvelele lui Radu Tudoran. Regia, scenariul şi universul sonar al spectacolului sunt semnate de Radu Afrim.

Spectacolul „Oraşul cu fete sărace” a fost invitat în august, anul trecut, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în septembrie, la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti de la Chişinău, iar în noiembrie a participat la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. La Gala UNITER, actriţa Diana Vieru a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea Marusiei.

Informații, bilete, rezervări: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580. E-mail: agentie.teatruldenord@gmail..

Bilete online: https://teatruldenord.

www.teatruldenord.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.