Eliberat conditionat, a ajuns inapoi dupa gratii

Un spărgător de locuinţe din localitatea bihoreană Cadea, Florin Balogh, eliberat condiţionat din Penitenciar în august, anul trecut, a fost arestat preventiv, marţi, după ce în decurs de două săptămâni a comis patru furturi, toate din locuinţe din Oradea, titreaza jurnalistii de la www.ebihoreanul.ro. Acesta a luat din cele patru case bani şi bijuterii de aproape 20.000 lei.

Cele patru furturi din locuinţe s-au produs în perioada 17 decembrie – 5 ianuarie, spun poliţiştii într-un comunicat de presă transmis pe marginea cazului.

Florin Balogh nu e la primul dosar penal, având condamnări pentru furt şi furt calificat încă din adolescenţă. Cea mai recentă datează din 2019, când a primit o pedeapsă de 3 ani de detenţie, după ce a spart 3 vile de pe Dealul Viilor din Oradea, de unde a furat bani, electronice, bijuterii şi valută în valoare totală de 18.000 lei.

Hoţul a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea şi, apoi, de anul trecut, la Penitenciarul Satu Mare, unde ar fi trebuit să rămână până pe 5 mai 2022, însă Tribunalul Satu Mare a decis altfel.

Pe 18 august anul trecut, în ciuda faptului că prejudiciul pe care l-a provocat nu a fost recuperat de păgubiţi – deoarece bărbatul nu are venituri şi nici proprietăţi pe numele lui -, instanţa a dispus să fie eliberat condiţionat, stabilind că „timpul executat din pedeapsă este suficient pentru reeducarea sa” şi că individul „şi-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, ordinea de drept şi regulile de conviețuire socială”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.