National Geographic: Remus Tiplea, unul dintre cei mai buni fotografi din lume

National Geographic” a editat recent un album „THE 21st CENTURY- photographs from the image collection” care cuprinde instantanee aparținând celor mai valoroși fotografi de pe mapamond, din secolul XXI.

Prestigioasa publicație a selectat 225 de fotografi, printre care se afla și negresteanul Remus Tiplea, cu o fotografie din seria „Bulbucatii”. Acesta este singurul român care este prezent în acest album.

În ultimii ani, Remus Țiplea a fost unul dintre cei mai publicați fotojurnaliști din revista National Geographic România: „Un veac de migrație în Țara Oașului” (noiembrie 2018), „Ultimii ciurdari ai satului” (februarie 2019), și ”Bulbucații” (mai 2019).

Prin grija Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a publicat următoarele albume:

– În anul 2017 albumul fotoetnografic – Paștele în Țara Oașului „Din Oaș în Paști” – în ediție bilingvă româno- engleză;

– În anul 2018 albumul – „Dumnezeul meu/ My Lord” (267 de fotografii), în ediţie bilingvă româno-engleză;

– În anul 2019 albumul fotoetnografice- „Astă – iarnă/ Last- winter” – Iarna în Țara Oașului

– În anul 2019 albumul fotoetnografic „Nuntă nunții/ The wedding`s wedding”, în ediție bilingvă româno-engleză (copertă realizată de Dan Perjovschi).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.