Trebuie să renunțați la aceste coroane de flori ! Anunțul venit de la un preot

Preotul paroh George Piț a venit cu o propunere care pentru unii ar putea fi supărătoare. Preotul din Slimnic, județul Sibiu, a propus ca oamenii să nu mai dea bani pe coronele de flori atunci când vin la înmormântare. În schimb, acești bani ar putea merge la familia îndoliată, reprezentând, de fapt, un ajutor mult mai mare.

Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie. Luând în considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material”, a scris preotul paroh George Piț pe Facebook.

În plus, preotul paroh a venit și cu explicații în acest sens, precizând, în primul rând, că aceste coroane de flori vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, la groapa de gunoi și vor fi arse.

Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm. Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important”, explică preotul George Piț.

De asemenea preotul George Piț a mai spus că ar trebui înființată o cutie în care să se pună banii pe care oamenii i-ar fi dat în mod normal pentru coroana de flori. Toată sumă care se va strânge în cutie va trebui să ajungă la familia îndoliată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.