Piața de recrutare în domeniul medical, pe un trend ascendent. Ce loc ocupa Satu Mare ?

2021 a fost un an de creștere pentru întreaga piață de recrutare în domeniul medical românesc. În ciuda pandemiei, cererile de angajare de medici și specialiști medicali au crescut cu 40,8%, comparativ cu 2020. Satu Mare este în TOP-ul primelor zece orase din țara unde se cauta medici.

Pandemia a făcut ca anumite specializări să fie foarte căutate și bine remunerate. Cele mai căutate 10 specializări pentru medici sunt: cardiologie, neurologie, psihiatrie, diabet, ATI, endocrinologie, medicină internă, ORL, radiologie, medicină de familie. În privința asistenților, cele mai des solicitate posturi de către angajatori sunt: stomatologie, medicină generală, recoltări, radiologie, dermatologi,; bloc operator ATI, chirurgie cardio-vasculară, BFKT, cardiologie.

Nivelul salarial diferă și în funcție de regiune. În topul primelor 10 orașe în care se caută medici sunt: București, Satu Mare, Buzău, Suceava, Pitești, Ploiești, Craiova, Constanța, Iași și Otopeni. Este de remarcat că Timișoara și Cluj au ieșit din topul celor mai atractive 10 orașe din țară.

În privința asistenților, cele mai căutate orașe sunt: București, Cluj, Sibiu și Brăila. Există însă și orașe unde nevoia de asistenți medicali are o acoperire deficitară: Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reșița sau Alexandria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.