Impozitele si taxele locale pot fi achitate on-line, cu bonificatie de 10 %

Business woman consumer holding credit card and typing on laptop for online shopping and payment make a purchase on the Internet, Online payment, networking and buy product technology.

De luni, 10 ianuarie, taxele și impozitele locale pot fi achitate de către sătmăreni atât la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale, cât și on-line. Sătmărenii care achită integral impozitele locale până în 31 martie beneficiază și în acest an de o bonificație de 10%.

Reamintim sătmărenilor că aglomerația la ghișeele instituției nu este necesară, deoarece au la dispoziției modalitățile online de plată: www.globalpay.ro și pe www.ghiseul.ro, cât și un termen de 3 luni pentru efectuarea plăților.

De asemenea, tot până în 31 martie, Direcția de Impozite și Taxe Locale va prelua și raportul de evaluare al clădirilor nerezidențiale.

Art. 458 alin. 1 lit. (a) și art. 460 alin. 6 din Codul Fiscal specifică faptul că proprietarii clădirilor nerezidențiale, fizice sau juridice, au obligația să actualizeze o dată la 5 ani valoarea impozabilă a clădirii, prin depunerea până la primul termen de plată a unui raport de evaluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.