Doi satmareni amendati de Garda de Mediu. Au aruncat deseuri

Joi, 6 ianuarie, la solicitarea autorităților din comuna Sanislău, echipa de permanență din cadrul GNM CJ Satu Mare s-a deplasat la fața locului. Motivul ? Un cetățean a fost surprins abandonând deșeuri, pe un teren situat pe raza comunei.

Acesta a fost identificat și i s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform HG 1061/2008, în cuantum de 15.000 lei, iar ca sancțiune complementară, s-a dispus indisponibilizarea mijlocului de transport în vederea confiscării acestuia.

Ulterior, a fost surprinsă o altă persoană fizică ce a sosit să descarce deșeuri municipale amestecate, în aceași zonă, pentru care s-a aplicat amendă în cuantum de 30.000 lei și indisponibilizarea mijlocului de transport cu remorcă, în vederea confiscării acestuia.

Atragem din nou atenția celor care obișnuiesc să abandoneze deșeuri în locuri nepermise, că astfel de practici sunt interzise și sunt sancționate drastic, conform prevederilor legale, de către comisari și persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naționale de Mediu , Gărzilor Forestiere, autorităților administrației publice locale, poliției locale, precum și de către ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române, respectiv ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române, cu amendă + confiscarea mijlocului de transport” este mesajul conducerii Garzii de Mediu Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.