Măștile FFP2, obligatorii în România! Cât de eficiente sunt ?

În spațiul public au apărut zvonuri care susțin că măștile FFP2 ar putea deveni obligatorii în România, așa cum se întâmplă deja în alte țări. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, a explicat cât de eficiente sunt măștile FFP2.

Ministerul Sănătății a anunțat că va organiza centre de evaluare ambulatorie în care persoanele infectate cu SARS-COV-2 vor fi tratate gratuit, indiferent dacă sunt asigurate sau nu. Prin această măsură nu se va mai produce supraaglomerarea secțiilor de spital. Unul dintre aceste centre de evaluare va fi deschis la Spitalul „Victor Babeş din Bucureşti”.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, a explicat cât de eficientă este această măsură în momentul de față.

Spitalele trebuie să se reorganizeze și să creăm aceste centre de evaluare care sunt practic niște centre de internare de scurtă durată. Persoanele care au factori de risc și sunt pozitive trebuie să se prezinte pentru evaluare radiologică. Orice persoană care are peste 65 de ani sau mai puțin și are o boală pe care o tratează cronic și devine pozitiv Covid trebuie să se prezinte în unul din aceste centre pentru a beneficia de analize de sânge, radiografie toracică, tratament antiviral, dacă se prezintă în prima săptămână”, a declarat Beatrice Mahler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.