Sprijin pentru angajații și angajatorii din România

Guvernul României pregătește noi restricții anti-COVID-19 pentru domeniul muncii în valul 5 al epidemiei. Astfel că, în contextul actual, ministrul Muncii, Marius Budai a informat că se vor prelungi măsurile de sprijin financiar pentru angajații și angajatorii afectați de pandemie.

Ministrul Muncii a spus că momentan se asigură o protecție a statului pentru angajați și angajatori, protecție ce ar putea suferi schimbări dacă s-ar confrunta cu noi restricții sanitare.

Recent, acesta a vorbit despre prelungirea până la 31 martie a șomajului tehnic de 75% din salariul mediu brut și a indemnizației de 41,5% pentru oamenii cărora li s-a restricționat activitatea profesională.

Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta și de o prelungire. Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea.

Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a spus Marius Budăi, marți.

De asemenea, la sfârșitul lui decembrie, Marius Budăi a făcut o serie de afirmații surprinzătoare despre situația salariului minim din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.