Se închid școlile ? Rafila, anunț de ultimă oră

Alexandru Rafila a vorbit joi, 30 decembrie, despre valul 5 și efectele acestuia în România. Potrivit informațiilor transmise de ministrul Sănătății, urmează discuții pentru „decizii echilibrate” în legătură cu funcționarea școlilor.

Ministrul Sănătății a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre eventuala amânare a deschiderii școlilor.

Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise, vedeți că sunt și țări care au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice al deschiderii școlilor și impactul asupra sănătății copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generație este responsabilitatea noastră”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

De asemenea, acesta a explicat faptul că închiderea scolilor pe durate lungi are consecințe care s-ar putea să se facă resimțite ani de zile.

Afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite ani de zile”, a completat ministrul, punctând faptul că vor exista discuții cu toți cei din zona de sănătate și educație în așa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.