Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion ? Recomandările medicului nutriționist

Acum, când mai sunt câteva ore până la trecerea în noul an, majoritatea gospodinelor se pregătesc pentru cea mai importantă masa a anului, masa de Revelion, să arate așa cum se cuvine.

Se spune că dacă vei pune pe masa de Revelion anumite alimente, vei avea parte de un an nou mai bun și vei atrage norocul ca un magnet. Află în continuare care sunt bucatele care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion potrivit tradiției.

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion ?

– Daca ar fi sa respectam traditiile obligatoriu masa trebuie sa fie imbelsugata si sa nu lipseasca porcul. De la romani incoace in tot bazinul marii Mediterane si in Europa de sud-est porcul era ofranda adusa lui Saturn, un simbol al norocului si fertilitatii.

– Mai nou pe masa de Anul nou vine pestele si strugurii.

– Peste ca sa treci peste griji, necazuri si probleme precum pestele prin apa, cu usurinta.

– Iar struguri ca sa ai un an plin de bani, precum boabele dintr-un ciorchine.

– Se spune ca e bine sa eviti animalele care scurma in pamant, asa ca n-ar fi rau sa inlocuiti puiul cu carnea de curcan.

– Cat despre bautura sa va fie paharul plin si masa inconjurata de prieteni.

Si musai sa fie si ceva cu bule, oricui ii face bine un strop de efervescenta. Incepeti cu bucurie noul an si asa sa o tineti macar pana la Revelionul urmator!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că sarmalele sunt printre cele mai echilibrate feluri de mâncare, din punct de vedere nutrițional. Consumate în cantități mari, sarmalele pot fi o bombă calorică, inclusiv pentru omul sănătos, în funcţie de cantitatea de grăsime din carnea tocată.

Consumate, însă, într-un mod echilibrat, acest fel de mâncare poate reprezenta „farfuria ideală”, de Revelion.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.