Reguli noi pentru toți cei care călătoresc în Italia, obligatorii de astăzi

Sunt schimbări majore pentru cei care călătoresc în Italia. Începând de miercuri, în toate aeroporturile din peninsulă va fi obligatorie purtarea măștilor de tip FFP2.

Un decret aprobat de autoritățile italiene pe 23 decembrie introduce noi reguli și restricții în Italia. Una din cele mai importante prevederi urmărește obligativitatea purtării măștilor FFP2, considerată a fi cele mai performante în ceea ce privește protecția împotriva infectării cu COVID-19.

Decretul prevede în continuare testarea celor care se întorc din străinătate pe lângă regulile deja în vigoare. În situația în care testul este pozitiv „măsura de carantină se aplică pe o perioadă de zece zile”. Cei care nu au cazare disponibilă pentru a petrece carantina vor fi transferați la „Hotelurile Covid”.

Pentru cei care se întorc din statele UE și sunt vaccinați, testarea antigenică este de asemenea obligatorie. Cei care nu sunt vaccinați vor trebui să rămână în carantină timp de cinci zile. Pentru cei care vin din celelalte state, carantina este de zece zile.

Nu se vor organiza evenimente și petreceri de Revelion în piețele publice. Iar până pe 31 ianuarie discotecile și orice alt club vor fi închise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.