Ministerul Dezvoltării dublează suma alocată pentru construcția Podului peste Someș

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dublează suma alocată pentru construcția Podului peste Someș- amplasamanet str. Ștrandului.

Suma inițială asigurată de Ministerul Dezvoltării a fost de 81,34 milioane de lei, iar acum la această sumă se mai alocă 80 de milioane de lei pentru construcția podului peste râul Someș.

,,Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților. Ministerul a dublat finanțarea pentru Podul peste Someș din Satu Mare”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Primarul Kereskényi Gábor a afirmat că Ministerul Dezvoltării va asigura astfel aproape 80% din valoarea proiectului.

Construcția Podului peste Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani, un proiect eșuat în 2016. Am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, ministrul Dezvoltării a vizitat în mai multe rânduri șantierul podului de la Satu Mare, declarând că investiția este una importantă. ,,Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi ne dorim să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

,,Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implmentăm: bazinul de înot și cele două creșe”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, de numele lui Cseke Attila se leagă și cele mai importante investiții din sistemul sanitar din Satu Mare, în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății: reabilitarea Spitalului de Boli Contagioase, UPU Satu Mare, Secția de Oncologie, Ambulatoriul de Specialiate, Computerul Tomograf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.