Dakar: Mani Gyenes a pornit spre Arabia Saudita (Foto)

Mani Gyenes a pornit astăzi, 27 decembrie, spre Arabia Saudita, pentru a participa la cea de-a 12-a editie a Raliului Dakar din cariera sa. Pe 1 ianuarie urmeaza prologul si ceremonia de start.

Ziua de 27 decembrie a inceput foarte de dimineata in Bucuresti, de unde am decolat catre Frankfurt, iar de aici urmeaza zborul catre Arabia Saudita. In zilele urmatoare voi recupera motocicleta din port, o voi pregati pentru verificarea tehnica de pe 31 decembrie, iar pe 1 ianuarie urmeaza prologul si ceremonia de start. Multumesc tuturor celor care imi sunt alaturi in a 12-a mea participare in Raliul Dakar” spune Mani.

Cea mai dificilă competiție rally-raid din lume se va desfășura, în 2022, între 1 și 14 ianuarie. Va fi a treia oară când Raliul va fi găzduit de Arabia Saudită. Concurenții vor avea de parcurs 8 000 de kilometri în cele 12 etape de concurs. Cu aproape 4 000 de kilometri de probe speciale, traseul Dakar 2022 va porni din orașul Ha’il, iar finișul va fi în Jeddah. Accentul sporit pe siguranță și navigație va fi păstrat de la ediția anterioară, motocicliștii fiind obligați să poarte mereu veste cu airbag care să le ofere o protecție sporită.

La fel ca și anul acesta, Mani va evolua pe o motocicletă KTM și are ca obiective clasarea pe podium la clasa Malle Moto și o poziție în top 30 în clasamentul general.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.