Parc fotovoltaic de zeci de milioane de euro la Satu Mare

Shikun & Binui Energy, prin SPV Camre Energy, va investi până la 50 de milioane de euro într-unul dintre primele mari proiecte fotovoltaice din România. Investitorul va construi un parc fotovoltaic de 67,5 MW la Satu Mare, care se întinde pe o suprafață de 85 ha.

Shikun & Binui Group este o corporație globală care operează prin filialele sale din Israel și din întreaga lume. Activ în peste 20 de țări, Shikun & Binui este implicat în diverse domenii de activitate, inclusiv infrastructură, dezvoltare imobiliară, apă și energie.

Monsson – dezvoltatorul din spatele celor mai mari proiecte de energie regenerabilă din România – a deschis, alături de partenerul său israelian, un nou front pentru energia verde, după ce majoritatea proiectelor au fost concentrate până acum în Dobrogea, majoritatea fiind în energie eoliană.

Isaac Isman, VP Business Development Shikun & Binui Energy a declarat că proiectul fotovoltaic de la Satu Mare va fi unul dintre cele mai mari proiecte fotovoltaice din România, iar acesta este doar începutul. „Am găsit un partener în Primăria Satu Mare care ne-a susținut încă de la început”, a spus Isaac Isman.

Mă bucur că am reușit să atragem o investiție atât de mare, mai ales în acest domeniu al energiei verzi. Am oferit sprijinul deplin dezvoltatorilor și rămânem partenerii lor. Satu Mare a devenit un oraș atractiv pentru investitori în ultimii cinci ani. Am atras investiția venind în fața investitorilor cu oferte simple, clare, cel mai important lucru a fost transparența și implicarea autorității locale”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Parcul fotovoltaic a primit avizul de racordare de la Transelectrica, iar proiectul fotovoltaic este planificat să fie realizat în cursul anului 2022.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.