Cea mai lungă rută feroviară continuă din lume: 18.755 km din Portugalia până în Singapore

Inagurarea unei linii de tren în Laos a creat cea mai lungă rută feroviară continuă din lume. Din Lagos, sudul Portugaliei, până la Singapore, via Paris, Moscova și Beijing, călătorii pot parcurge cu trenul 18.755 km în circa 21 de zile.

La începutul lunii decembrie a fost deschisă o linie feroviară de mare viteză care leagă Kunming din China de Vientiane, capitala Laos. Îmbarcarea în această călătorie monumentală te va duce prin 13 țări diferite. Desigur, există câteva opriri peste noapte incluse în timpul de călătorie de 21 de zile. Rezervarea biletelor pentru întreaga călătorie ar putea costa aproximativ 1.200 de euro.

Pasionații de trenuri de pe Reddit subliniază că unele dintre trenurile incluse în traseu nu circulă din cauza COVID-19. Spre exemplu, cele care acoperă rute lungi ca Paris – Moscow Express și Moscova – Beijing, sunt suspendate în prezent din cauza pandemiei.

Asta înseamnă că, dacă doriți să încercați această călătorie o dată în viață, ar trebui să așteptați până când nu vor mai fi restricții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.