Vom avea zapada de Craciun ?

Potrivit meteorologilor, finalul de an aduce precipitații în toată țara.

Săptămâna viitoare, vremea va intra într-un proces de racire ce se va resimţi în majoritatea zonelor din ţara. Un flux de aer rece din nord-estul continentului va coborî regimul termic sub cel normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem. Nopțile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. În aceaste condiții vor fi ninsori la munte, în nord şi în centru şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile estice şi în sud-vest şi izolat în restul teritoriului.

În perioada 20 – 27 decembrie 2021, cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului în intervalul 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022 se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.