CNSU a adoptat două excepții de la regulile de carantină impuse celor care vin în România

CNSU a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei care se aplică persoanelor care sosesc în România. Astfel, sunt exceptați de la măsura carantinei șoferii mașinilor mai mari de 2,4 tone care transportă marfă și cei ai microbuzelor de călători care asigură transport de persoane.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 115. Principalele prevederi sunt modificarea HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă”, anunță CNSU.

De asemenea, sunt exceptați șoferii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea acesteia ori dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARSCoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național iar deplasarea are loc doar în scop profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.