Noi reguli de intrare în Italia

People are seen along an airport corridor, after Italy made testing compulsory for travellers from parts of France that have a high number of cases, at the Fiumicino Airport in Rome, Italy, September 23, 2020. REUTERS/Remo Casilli

Italia a anunțat, marți, noi regulii de intrare pe teritoriul țării, din cauza îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron. În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ.

Totodată, Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie. Starea de urgență a fost impusă în ianuarie anul trecut și urma să expire la finalul lunii decembrie. Autoritățile italiene au decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ.

Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.