Copil de 14 ani, impuscat intr-o padure !

Un vanator participa la Concursul National de Tir Vanatoresc, desfasurat in Poligonul “Diana” din Timisoara, sambata, 16 august 2008. VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO

Un copil de 14 ani din comuna Măerişte, judeţul Sălaj, care a plecat duminică în pădure împreună cu tatăl său, a fost împuşcat de un bărbat de 63 de ani care l-a confundat cu un animal sălbatic. Incidentul a avut loc într-o pădure de lângă localitatea Poiana Măgura, în comuna Sărmăşag, pe fondul de vânătoare Măgura Şimleului.

Un vânător din Giurtelecu Şimleului, comuna Măerişte, care a participat la o vânătoare autorizată, şi-ar fi lăsat puşca de calibru 16 milimetri şi muniţia nesupravegheate într-o baracă pe care o deţinea în pădure.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din aceeaşi comună, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă, unde se afla copilul de 14 ani”, a transmis Poliţia Sălaj.

La faţa locului, s-au deplasat echipaje de intervenţie de la poliţie, ambulanţă şi pompieri, dar şi procurorii care se ocup de caz. Adolescentul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, el fiind împuşcat în zona abdominală şi în braţ.

Poliţiştii sălăjeni au emis mandate de aducere faţă de cei doi bărbaţi, cel cu autorizaţie pentru armă şi cel care l-a împuşcat pe adolescent, ambii fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pentru audieri.

Bărbatul de 63 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.