Vaccinare obligatorie în Germania: Cei care nu se vor vaccina, vor fi amendați

Parlamentul Germaniei a implementat deja o nouă lege care îi obligă pe angajații din sistemul sanitar să se vaccinez împotriva Covid-19. De asemenea, ministrul german al Sănătății a clarificat ce se va întâmpla cu persoanele care vor refuza imunizarea obligatorie prin vaccin.

Vaccinarea obligatorie a provocat o adevărată paranoia printre cetățeniile germani. Oamenii se așteaptă la pedepse cu închisoare dacă evită să se imunizeze prin injectare. Drept urmare, Karl Lauterbach, actualul ministru al Sănătății, a clarificat situația actuală.

Ministrul Sănătății din Germania a explicat că angajații din sistemul medical, care refuză vaccinarea obligatorie anti-Covid, vor fi sancționați cu amenzi, ci nu cu pedepse aspre cu închisoarea, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

Impunerea amenzilor este inevitabilă”, a explicat acesta.

Ministru Sănătății a spus că este necesar să se discute cu psihologii și economiștii pentru a se stabili „în ce moment încep să aibă efect amenzile”, înainte de a se decide valoarea lor. Dacă o persoană va întârzia cu achitarea amenzilor sau dacă va refuza să le plătească, atunci penalizările vor trebui majorate considerabil, a informat Karl Lauterbach.

În Germania va intra în vigoare prima obligativitate de vaccinare împotriva Covid-19, vineri, când amendamentele pentru Legea privind protecția împotriva infecțiilor vor fi aprobate de Bundesrat. Începând cu 15 martie 2022, angajații din clinici, cabinete medicale și case de îngrijire vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu schema completă sau explicația medicului specialist care motivează ce nu se pot vaccina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.