Oficial: 4 jucători ai CSM Știința Baia Mare sunt confirmați cu Omicron

Analiza celor patru probe prelevate de la rugbiștii clubului CSM Știința Baia Mare odată cu confirmarea faptului că sunt infectați cu SARS-COV-2 au stabilit faptul că aceștia prezintă varianta africană – OMICRON. Probele au fost trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”.

Sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, au test pozitiv, potrivit Ministerului Sănătății. Numărul cazurilor de infectare cu Omicron ajunge la șapte.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, sâmbătă seara, că încă 4 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare „Cantacuzino”.

Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare „Cantacuzino”.

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.