Guvernul Cehiei impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de populaţie

Republica Cehă a decis vineri ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani începând de la 1 martie 2022, a anunţat Guvernul acestei ţări, care se confruntă în prezent cu una dintre cele mai mari rate de infectare din lume.

Obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se aplică, de asemenea, angajaţilor din sănătate, poliţiştilor, pompierilor şi militarilor cehi.

“Am constatat că oamenii de o anumită vârstă sunt majoritari în rândul persoanelor spitalizate şi al celor internate la terapie intensivă”, a declarat ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech.

Noua reglementare a fost aprobată cu doar o săptămână înainte de preluarea mandatului de către un nou guvern al ţării.

Succesorul în postul de ministru al Sănătăţii, Vlastimil Valek, a declarat deja că se opune vaccinării obligatorii a persoanelor vârstnice şi că doreşte să modifice legea.

Republica Cehă a raportat 981 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile şi ocupă locul al doilea în clasamentul ţărilor cu cele mai mari rate de infectare din lume, după Slovacia.

Învingător în alegerile legislative din octombrie, prim-ministrul ceh desemnat Petr Fiala urmează să se întâlnească din nou luni cu preşedintele ţării, Milos Zeman, pentru a stabili data numirii în funcţie a noului său guvern de coaliţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.