Trei romani din Austria s-au denuntat la DNA. Vezi motivul

Trei români stabiliţi în Austria s-au prezentat la DNA, după ce au obţinut certificate digitale COVID din Vama Petea fără a se vaccina.

Cei trei şi-ar fi motivat decizia de a merge la DNA după ce au văzut că anchetatorii au reţinut mai multe persoane responsabile cu imunizarea în centrul de vaccinare din Vama Petea, încheind cu procurorii anticorupţie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Pe 25 noiembrie, procurorii DNA – Oradea au extins urmărirea penală în dosarul certificatelor false de vaccinare anti-COVID eliberate la un centru din Vama Petea şi au reţinut, pentru 24 de ore, o asistentă medicală de la Direcţia de Sănătate Satu Mare.

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba de Diana Patricia Barta, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Satu Mare, acuzată de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

De asemenea, au fost reţinute două persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Conform DNA, cei trei suspecţi figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale şi registratorii din centrul de vaccinare Petea implicaţi în eliberarea certificatelor false de vaccinare şi cei interesaţi de obţinerea acelor certificate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.