Peste 200 de elevi sprijiniți de Autonet

Sistemul de învățământ dual a luat amploare în ultimii ani, după douăzeci de ani de întrerupere, iar Autonet Import a fost printre primii și cei mai vocali promotori ai săi. Clasele sprijinite de compania sătmăreană au ca profil domeniul auto, obiectivul fiind pregătirea viitorilor specialiști din atelierele service din România.

Adaptând o structură de învățământ din educația vocațională din Germania, Autonet Import colaborează constant atât cu autoritățile din domeniul educației, cât și cu angajatorii din sectorul auto. Astfel, elevii claselor sprijinite de Autonet Import au toate șansele pentru a găsi un loc de muncă pe măsura pregătirii lor.

Din toamna anului 2020, Autonet Import sprijină clase de învățământ dual în 5 orașe din România: Satu Mare, Cluj-Napoca, Suceava, Brașov și București. În fiecare dintre aceste centre, compania asigură elevilor îmbrăcăminte și echipament specific, examinări medicale și de medicina muncii, precum și de o burse lunare pentru fiecare dintre ei.

Prin dezvoltarea constantă a acestui program și prin implementarea unor noi surse de informații, elevii au posibilitatea de a obține training și calificare de înaltă calitate, care le poate asigura o carieră sigură și plină de realizări în domeniul auto. Aceste clase creează o soluție concretă pentru atelierele auto din România, acestea având, astfel, acces la personal experimentat, pregătit pentru angajare.

Eforturile Autonet Import de susținere și promovare a claselor de învățămând dual sunt sprijinite de importanți producători globali de piese și componente auto care realizează, la rândul lor, importanța pregătirii de noi profesioniști auto care să fie capabili să răspundă noilor provocări din domeniu. Aceștia sunt: Bosch, Brembo, Castrol, Gates, Mahle, Schaeffler, Textar, Varta.

Situația actuală, influențată de pandemia de Covid-19, a supus acest program la câteva încercări, dată fiind necesitatea prezenței fizice a elevilor. De aceea, a fost necesară implementarea unor soluții alternative, atât în ceea ce privește programa și metodele de învățământ, un sprijin financiar suplimentar, precum și în promovarea acestui program de învățământ dual.

Autonet Import va continua, alături de partenerii săi, să sprijine și să promoveze sistemul dual din România, pentru ca acesta să se dezvolte la standarde cât mai înalte. Astfel, atât absolvenții, cât și service-urile auto vor rămâne competitivi și competenți într-o piață în continuă schimbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.