Certificatul Verde, obligatoriu la locul de muncă! Se dau amenzi uriașe

Ministrul Sănătății a anunțat că draftul pentru noul certificat verde este deja în lucru și speră ca legea să fie adoptată în această lună. La proiect lucrează specialiști din INSP şi parlamentari.

Se pare că draftul proiectului de lege pentru noul certificat verde va suferi anumite modificări. Mai exact, acesta ar urma să fie emis și pentru persoanele care au o singură doză de vaccin.

De asemenea, ca și până acum, acesta va fi emis pentru persoanele vaccinate cu ambele doze, cu valabilitate 30 iunie 2022. În plus, persoanele care au fost infectate cu SARS-COV 2 vor putea beneficia de un certificat cu o valabilitate de 180 de zile.

Și pentru cei care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală sunt vești bune. Aceștia vor putea obține un certificat verde cu valabilitate de 48 de ore, în urma unui test antigen rapid. Pe de altă parte, persoanele testate cu test PCR pot scoate certificat verde cu valabilitate de 72 de ore.

În plus, se vor da gratuit câte 11 teste pe lună, de acestea urmând să beneficieze atât angajații de la stat cât și cei din privat. Dacă angajatorul nu respectă aceste norme riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.