Trei satmareni cunoscuti in toata lumea au devenit cetateni de onoare (Foto)

Trei personalitati satmarene au primit astăzi, 8 decembrie, titlul de „Cetatean de Onoare” al municipiului resedinta de judet, în cadrul evenimentului dedicat marcari a 300 de ani de la acordarea statutului de oraș liber regal.

Momentul a fost marcat prin decernarea diplomelor de „Cetățean de Onoare” al municipiului Satu Mare unor personalități sătmărene cu care ne mândrim. Este vorba despre: ambasadorul extraordinar și plenipotențiar, Simona-Mirela Miculescu; rectorul Universității „Babeș-Bolyai”, prof. Univ. dr. Daniel-Ovidiu David și Osváth Richárd, scrimer paralimpic, multiplu campion național și internațional.

Cele trei personalități sătmărene au contribuit prin activitatea lor profesională și realizările deosebite la dezvoltarea culturală și la prestigiul municipiului Satu Mare, fiind recunoscuți pe plan național și mondial.

Daniel David este rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. S-a născut la 23 noiembrie 1972, în Satu Mare este profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA. Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare al Universității Babeș-Bolyai.

Ambasadoarea Simona Miculescu este originară din Satu Mare și are o vastă experienţă diplomatică. În prezent, îndeplinește funcția de Reprezentant Permanent al României la ONU.

În perioada 2000-2004, a deţinut funcţia de Consilier pentru politică externă al Preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador.

Totodată, Simona Miculescu a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Consilier al ministrului pentru relația cu mass-media. În cadrul activităţii desfăşurate la Ambasada României la Washington a deținut poziția de secretar de presă. De asemenea, a ocupat în perioada 2006-2007 funcţia de Consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică, precum şi cea de coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).

Sportivul paralimpic, Osváth Richárd, este multiplu campion naţional la spadă, fiind printre cei mai buni sportivi din lume la floretă şi sabie, la categoria sportivilor paralimpici. Richárd Osváth a câștigat 4 medalii olimpice, la Jocurile Paralympice de la Londra, Rio și Tokyo, iar în 2020 ocupă primul loc al podiumul la Cupa Mondială de la Eger, la categoria floretă.

 

Un Comentariu la "Trei satmareni cunoscuti in toata lumea au devenit cetateni de onoare (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.