Spectacole extraordinare de teatru pentru sătmăreni

Pe 5 decembrie, de la ora 12.00, locuitorii orașului Satu Mare sunt invitați la spectacolul extraordinar „Punguța cu doi bani” al prestigiosului Teatru „Ion Creangă” din București ! Unde ? În Cineplexx Satu Mare, din Shopping City Satu Mare ! Totodată, locuitorii județului pot să urmărească on-line spectacole extraordinare pentru copii, dar și pentru publicul larg.

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură – un teatru de repertoriu – aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2018 de către binecunoscutul actor Gabriel Coveșeanu. În cei peste 55 de ani de existență, instituția a strâns în palmaresul său o adevărată colecție de premii naționale și internaționale.

Chiar și în condiții normale sau în actualele scenarii verzi, ar fi greu de crezut că părinții își pot duce copiii să vadă spectacolele de teatru în sălile renumitului Teatru Ion Crengă din București. Cu atât mai puțin în actualul context pandemic. Faptul că locuitorii orașului Satu Mare și ai localităților limitrofe pot vedea pe marile ecrane ale cinematografului Cineplexx Satu Mare din Shopping City Satu Mare, spectacolul «Punguța cu doi bani», marcă a celei mai vechi și cunoscute instituții teatrale românești dedicată spectacolelor de teatru pentru copii este o oportunitate oferită în premieră, exclusiv de către Teatru la Cinema”, afirmă Mihai Penișoară directorul general al Teatru la Cinema.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro sau la casa de bilete a Cineplexx Satu Mare. Costul unui bilet pentru copii este de 16 lei, iar pentru adulți de 24 de lei.

Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care în actualul context pandemic nu pot fi prezenți în sala de cinema sau celor care nu au un cinematograf în orașul lor. În weekendul 4-5 decembrie sătmărenii mai pot urmări online, din confortul propriei locuințe, următoarele spectacole:

4 dec, ora 11:30 – Gulliver, musical din repertoriul Operei Comice pentru Copii

4 decembrie, ora 19:00 – De la Caragiale la Șalom Alehem, comedie a Teatrului Evreiesc de Stat cu Maia Morgenstern în distribuție

5 decembrie, ora 12:00 – Punguța cu doi bani, piesă de teatru pentru copii marca Teatru Ion Creangă din București

În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Această „democratizare” a accesului la piese de teatru de calitate este posibilă deoarece toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane, atât pentru românii aflați în țară, cât și pentru cei aflați în străinătate. Biletele pot fi achiziționate atât de pe www.teatrulacinema.ro cât și de pe www.scenatv.ro.

Compania Teatru la Cinema (TLC) este singurul distribuitor de piese de teatru care rulează pe marile ecrane și inițiatorul campaniei naționale „Hai la teatru în orașul tău!”, prin care piese de teatru produse de către cele mai importante instituții teatrale românești devin accesibile oricui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.