Ionuţ Stancovici, omul care oferă speranţă: „Cel mai frumos cadou de Moș Nicolae”

Face bine fără să aştepte nimic înapoi. Pentru simplul motiv că aşa i se pare normal. Vorbim despre Ionuţ Stancovici, omul de la care avem multe de învăţat.

Mulțumesc Cris-Tim, Alessandra Stoicescu, Fundatia Mereu aproape, ajutEu, pentru cel mai frumos cadou de Moș Nicolae. Contează enorm susținerea voastră în mișcarea inițiată de noi la nivel Național de accesibilizare a sportului pentru persoanele cu dizabilități!” este mesajul satmareanului Ionut Stancovici. Ajutorul de 65.000 de euro și 10 monoschiuri este un ajutor imens pentru oamenii imobilizati în scaune cu rotile.

A ales să ajute exact acei oameni pe care societatea, din păcate, de cele mai multe ori îi izolează. Oameni imobilizaţi în scaune cu rotile, cărora el le dă şansa să trăiască experienţe la care n-ar fi visat. Să schieze sau să se plimbe într-un caiac, de exemplu. Ionuţ luptă azi pentru ei: vrea să doteze pârtiile din România cu scaune speciale de schi, pentru persoanele cu dizabilităţi. A testat deja cu succes acest lucru în Maramureş.

Ionuţ Stancovici şi-a dedicat viaţa şi toată energia unei comunităţi pe care societatea o ignoră. Peste 800.000 de persoane cu dizabilităţi trăiesc în România şi el a reuşit să le aducă speranţa de care aveau nevoie. Prin sport. Mai întâi, pe apă. „Am văzut un videoclip foarte frumos, din America, în care persoanele erau cu dizabilităţi locomotorii şi încercau caiacul”, a declarat Ionuţ Stancovici.

Aşa că şi el a început să pună în caiac, în ţara noastră, oameni pentru care o plimbare înseamnă libertate. Iarna, pe o pârtie din Austria, a avut încă o idee. „Dacă eu merg acum la pârtie, găsesc schi şi snowboard, chiar dacă sunt în blugi şi vreau să schiez, eu ştiu că undeva la pârtie e aşa ceva. Asta vreau să fie normal şi pentru ei”, mai spune Ionuţ Stancovici. O misiune pe care a început-o anul trecut, când a dotat cinci pârtii cu scaune speciale, pe care orice persoană cu dizabilităţi le poate folosi gratuit.

Încerc să le ofer cât de mult pentru că ştiu şi am văzut că pot. Ce primesc eu de la ei? Vă daţi seama că în momentul când ajungi să-i plimbi şi auzi de dimineaţa până seara că ei te iubesc şi bucuria care o arată şi dorinţa să se mai dea sau să se repete această experienţă. Îţi umple sufletul cu bucurie şi cred că este cel mai minunat lucru pe care aş putea să-l am vreodată de la misiunile noastre”, a declarat Ionuţ Stancovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.